De laatste tijd wordt het steeds duidelijker, de revolutie van de elektrische auto is nu echt begonnen! Verschillende landen hebben aangekondigd de productie en verkoop van brandstofauto’s aan banden te gaan leggen en verschillende prominente autofabrikanten hebben aangegeven zich (volledig) te gaan richten op elektrische auto's.

Iedereen instappen!

Tegenwoordig is er een gigantische onderlinge strijd gaande tussen autofabrikanten om zo snel mogelijk hun elektrische auto('s) op de markt te brengen. Het lijkt er in ieder geval op dat wie nu niet in de elektrificering stapt, een flinke achterstand zal oplopen.

De gevestigde autofabrikanten zijn in het begin voorzichtig geweest met het overstappen op elektrische auto's. Zij hebben in eerste instantie afgewacht hoe de markt zich zou gaan ontwikkelen en er werd slechts een klein percentage van het vermogen geïnvesteerd in de elektrificatie van het merk. Dat dit nu totaal anders is blijkt wel uit de tijdlijn van onderstaande afbeelding, waarop de elektrische auto's staan die de afgelopen maanden zijn uitgebracht.

Schermafbeelding-2017-10-10-om-13.11.40-1

Recent hebben General Motors (GM) en Ford ambitieuze beloftes gedaan op het gebied van elektrische auto's. GM geeft aan dat ze 20 nieuwe volledig elektrische modellen willen hebben in 2023. Ford reageerde hier de volgende dag op met de mededeling dat ook zij een hele nieuwe afdeling voor volledig elektrische voertuigen gaan oprichten en $4,5 miljard zullen gaan investeren in de ontwikkeling van 13 nieuwe volledig elektrische modellen.

Ook in de maanden hiervoor hebben meerdere autofabrikanten aangegeven zich meer te zullen richten op elektrische auto's. Merken zoals Volkswagen, BMW, Volvo, Mercedes, Jaguar en Honda hebben allemaal meerdere veelbelovende aankondigingen gedaan op het gebied van hun 'EV programma'. Een van de aankondigingen die het meest opviel, was het feit dat Volvo aangaf vanaf 2019 alleen nog maar elektrische auto's te zullen gaan produceren. Deze overstap opvolledige elektrificering was samen met het begin van Tesla's Model 3 productie toch wel een van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto's.

En niet alleen de autofabrikanten kondigen grote veranderingen aan. Ook overheden zien de noodzaak van de transitie nu (eindelijk) in. Dit blijkt uit het feit dat onder andere landen als China, Engeland, Frankrijk, India en ook Nederland hebben aangegeven de productie en verkoop van brandstofauto’s in de komende jaren te zullen gaan verminderen en uiteindelijk te stoppen.

Nieuwe fase EV-markt

De aankondigingen van overheden en autofabrikanten samen laat zien dat een nieuwe fase in de elektrische auto-revolutie is aangebroken. De regelgeving, concurrentie en verdere groei van de markt zorgen ervoor dat de EV-markt alleen nog maar verder zal groeien en uiteindelijk de nieuwe standaard zal worden.

Concurrentie

Steeds meer autofabrikanten richten zich op de elektrische automarkt met serieuze EV-programma's en investeringen. Dat dit loont blijkt wel uit het feit dat in 2016 de elektrische Chevy Bolt in Amerika werd verkozen tot winnaar van de 'North American' en 'Motor Trend' Auto van het Jaar-verkiezing.

Ook wordt het aanbod van elektrische auto's steeds groter. De laatste maanden is ook weer een groot aantal elektrische modellen aangekondigd: een nieuwe Volkswagen e-Golf, een nieuwe Nissan Leaf, BMW heeft de i3 geupdate, een nieuwe Hyundai Ioniq. Ook hebben Audi, Porsche, Mercedes en Jaguar aangegeven in 2018 met volledig elektrische modellen te zullen komen.

Schermafbeelding-2017-10-10-om-14.32.05

Daarnaast zijn er nog de autofabrikanten zoals Mercedes, Volvo Austin Martin, GM en vele anderen, die hebben aangegeven volledig te zullen overstappen en net als Tesla alleen nog maar volledig elektrische modellen te zullen gaan produceren. Het lijkt erop dat sinds Tesla de meer toegankelijke Model 3 heeft geproduceerd, andere autofabrikanten beseffen dat ze nu niet achter kunnen blijven. Om in de toekomst nog een rol van betekenis te blijven spelen, kunnen andere autofabrikanten nu niet anders dan zich ook te richten op elektrische modellen.

Nu zowel de autofabrikanten als overheden zich toewijden aan het versnellen van de transitie naar elektrische auto's, zal deze markt zich steeds sneller gaan ontwikkelen. Vooral in de landen waar de overheid een verbod op de productie en verkoop van brandstofauto's gaat invoeren, is de verwachting dat het aantal verkochte pug-in hybride auto's sterk zal toenemen. Ondanks dat dit slechts een transitie technologie is, is het een begin!

En in hoeverre moeten we Tesla dankbaar zijn? Zij hebben de autowereld toch laten zien dat het mogelijk is om je volledig in te zetten op de EV-markt!

MisterGreen Electric Lease

Wil je nu jouw eigen Tesla Model S of X bestellen? Klik dan hier en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Maak nu nog gebruik van een vroeg reserveringsnummer bij MisterGreen en rijd hierdoor als een van de eerste in Nederland de Tesla Model 3. Sluit je aan bij de 'Club van 1.000' van MisterGreen!
Model-3-2

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuwe over Tesla, MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.