Een Amerikaanse Tesla-taxi heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Een Tesla Model S 90D uit de taxi vloot van het Californische bedrijf ‘Tesloop’ heeft daar in 3 jaar tijd meer dan 640.000 kilometer gereden. Hiermee is het momenteel een Tesla met één van de hoogste kilometrages ter wereld. Ben je benieuwd hoe het met deze Tesla is? Lees verder!

Ultieme test

Tesla’s worden steeds populairder bij taxichauffeurs. Als je onlangs nog op Schiphol bent geweest dan zou je dit kunnen beamen. Aangezien taxichauffeurs dag en nacht op de weg zitten biedt dit een goede mogelijkheid om in een relatief korte periode te kunnen testen hoe een Tesla met een hoge kilometerstand zich staande houdt.

Levensduur batterij

Men is met name geïnteresseerd in de levensduur van het batterijpakket van de Tesla. Rond de 310.000 kilometer werd de eerste ‘battery pack’ van de Model S van ‘Tesloop’ vervangen. De tweede vervanging van de ‘battery pack’ vond plaats met een kilometerstand rond de 520.000 kilometer. ‘Tesloop’ heeft hierbij wel aangegeven dat ze de auto meerdere malen op een dag aan de Supercharger hebben geladen. Daarbij hebben ze de batterij elke laadsessie 95% tot 100% vol geladen. Zowel het frequent Superchargen (TIP: je kan nu nog onbeperkt gratis Superchargen als je een nieuwe Tesla least!) als het helemaal vol laden van de batterij zijn twee dingen die Tesla ten zeerste afraad en wat ten koste gaat aan de levensduur van de batterij.

Tesla640000kmNederland
Interieur van de Tesla Model S na 640.000 kilometer

Verbruikskosten Tesla Model S

‘Tesloop’ geeft aan in totaal rond de €16.200,- aan onderhoudskosten kwijt te zijn aan de Tesla Model S. Dit komt neer op zo’n €0,03 per kilometer. ‘Tesloop’ vergeleek deze kosten met die van een Lincoln Town Car, een auto in een vergelijkbare klasse met verbrandingsmotor. ‘Tesloop’ schat dat de totale onderhoudskosten van de Lincoln rond de €75.500,- zouden liggen of €0,18 per kilometer.

Ondanks het feit dat een elektrische auto zoals de Tesla Model S vaak iets duurder zijn in de aanschaf dan een auto met verbrandingsmotor ligt de ‘Total Cost of Ownership’ vaak aanzienlijk lager waardoor je onderaan de streep voordeliger uit bent.

Wil jij niets missen over Tesla, elektrische auto's en alles wat daarmee te maken heeft? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!