/ Tesla

Tesla Model X, de meest veilige SUV ooit!

Wat is er belangrijker dan je veilig voelen in de auto? Met dit doel ontwerpt Tesla al haar modellen. De Model X is dan ook ontworpen om de meest veilige sports utility vehicle (SUV) ooit te zijn. En dat is gelukt! De Model X is namelijk de eerste SUV die in elke veiligheidscategorie een 5-sterren score heeft behaald. Hierdoor heeft Tesla met de Model S en X de twee meest veilige auto’s op de weg rijden.

5-sterren classificatie

De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft aangegeven dat de Tesla Model X de hoogste veiligheidskwalificatie heeft behaald in alle categorieën en subcategorieën van de NHTSA veiligheidstest. De Model X de eerste SUV die deze maximale score heeft behaald en is hierdoor de meest veilige SUV ooit.

De Model X heeft niet alleen de hoogste 5-sterren score behaald, uit de gegevens van de veiligheidstest van de NHTSA blijkt dat de Model X de laagste kans op letsel garandeert van elke SUV die de NHTSA ooit heeft getest. De enige auto die de NHTSA heeft getest, waarbij de kans op letsel nog lager is, is de Tesla Model S.

Screen-Shot-2017-10-23-at-1.44.24-PM

Constructie

De reden dat de Model X zo goed presteert op het gebied van veiligheid, komt door zijn volledig elektrische architectuur. De versterkte batterij creëert een stijve vloer van het voertuig en zorgt ervoor dat het zwaartepunt van de Model X zo laag is, dat de auto de laagste rolwaarschijnlikheid heeft van alle SUV’s op de weg. Bovendien zorgt de afwezigheid van een brandstofmotor ervoor dat de auto een veel grotere kreukelzone heeft, die vooral bij een frontale botsing een groot deel van de klap kan opvangen.

Veiligheidsaspecten

De NHTSA heeft de Model X getest op verschillende veiligheidsaspecten, waaronder de constructie van het voertuig, veiligheidsgordel en het airbag-beveiligingssysteem. Deze aspecten moeten onder andere de inbreuk van de cabine minimaliseren en het voorkomen van letsel van personen maximaliseren. De classificatie van de NHTSA score betekent dat in het geval van een serieus ongeval, de passagiers van een Model X 93% kans hebben om er vanaf te komen zonder ernstig letsel.

Tesla Model X of S bestellen?

Vraag nu direct een offerte aan voor de Tesla Model X of S.

Tesla Model 3 bestellen?

Maak bij MisterGreen nu nog gebruik van een vroeg reserveringsnummer voor de Tesla Model 3. Stel je configuratie samen en bestel de Model 3 hier.

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over Tesla, MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hieronder je emailadres achter.